ZMĚNIT MÍSTO

Šerif v americké Georgii zrušil kvůli sněhu oslavy Valentýna

14.02.2014

  Atlanta (USA) 14. února (ČTK) - Ačkoliv Američané dnešní valentýnské oslavy neberou většinou na lehkou váhu, obyvatelé části státu Georgia den zamilovaných letos oficiálně zrušili. Šerif jednoho z okresů tohoto státu, který zasáhla sněhová kalamita, totiž vyhlásil jeho území "nevalentýnskou zónou" a všechny muže oficiálně zbavil povinnosti vyjíždět pro valentýnské dary. Část silnic v Georgii je po třech dnech silného sněžení neprůjezdných a bez proudu jsou statisíce lidí.

    Šerif okresu Oconee Scott Berry na facebookovém profilu svého úřadu prohlásil za "nevalentýnskou zónu" tu část území státu, kterou v minulých dnech zasáhlo sněžení a silnice pokryl led. "Muži, kteří žijí ve vyhlášené 'nevalentýnské zóně' jsou zproštěni nutnosti vybíhat ven a shánět stírací losy a čokolády v nárožních obchodech až do úterka 18. února," napsal Berry v humorné narážce na časté valentýnské pozornosti.
    Jeho úřad předtím varoval obyvatele okresu i přilehlých oblastí, aby kvůli zasněženým a zledovatělým silnicím raději nevyjížděli v autech, neboť se v okolí staly desítky dopravních nehod. Ačkoli je vyhlášení zóny míněno s humorem, vzhledem k obvyklé intenzitě valentýnských nákupů by mohlo zabránit řadě možných nehod či zranění.
    Zatímco muži zareagovali na výzvu většinou pozitivně, zrušení Valentýna vzbudilo nevoli mezi místními ženami. Řada z nich měla podobný názor - muži o blížícím se Valentýnu i kalamitě věděli, měli proto dárky zajistit předem. "Moje žena mi řekla, že to dodržovat nebudeme," řekl televizi CNN místní dispečer John Ogle.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu