ZMĚNIT MÍSTO

Na Boží Dar na sjezdovky i běžky

15.02.2014

Víkend na Božím Daru v Krušných horách bude ve znamení nového přílivu sněhu. Padat by měl v sobotu navečer. O víkendu bude převážně polojasno a nadále povane mírný vítr. Teploty přes den se v sobotu udrží nad nulou, v noci z pátku na sobotu hlásí meteorologové až -6 stupňů. V neděli pak čekejte během dne polojasno s teplotami do -2 st. C. 

Boží Dar má díky své poloze jedny z nejlepších podmínek pro běžecké lyžování. V jeho okolí je v těchto dnech sjízdných několik tras. Na běžkách si můžete zajet i do Německa. Aktuální informace o stavu běžeckých tratí a provozu skiareálů na Božím Daru přináší Alena Řehořová z božidarského Infocentra. „Na Božím Daru jsou i přes mírnou zimu velmi dobré sněhové podmínky pro sjezdové lyžování. Ve skiareálu Boží Dar - Neklid bude o víkendu v provozu sedačková lanovka, dále vleky za Prahou, velká poma a VL 1000 a uměle zasněžené sjezdovky za Prahou, u Pomy II, Moser a spodní část sjezdovky Karásek II. Provozní doba areálu je od 9 do 16 hodin. Návštěvníci mohou využít parkování zdarma přímo u areálu Neklid u občerstvení Rumburak.“

Co nabízí Boží Dar pro běžkaře?

„Běžecké trasy jsou sjízdné po zpevněných lesních cestách, některé stopy jsou ale místy zledovatělé. Čekáme na novou nadílku sněhu,“ říká Alena Řehořová z Infocentra na Božím Daru. Zcela mimo provoz je 15ti kilometrová trasa z Božího Daru na Pernink /úsek Jelení - Nové Hamry/ a některé úseky nejsou upravené. Sjízdná je 6 kilometrová trasa za Špičákem ve směru na Hubertky a německý Fichtelberg, nadále je běžkařům k dispozici okruh Božím Darem a okolo Mysliven. V provozu je i 4 kilometrový úsek z Božího Daru na Hubertky, který pokračuje na německý Tellerhauser a sjízdný je i 2 kilometrový úsek z Božího Daru na Fichtelberg a hraniční přechod Boží Dar - Oberwiesenthal. Lázně Oberwiesenthal jsou nejvýše položeným městem v Německu. Leží na úpatí hory Fichtelberg, vysoké 1 215 metrů nad mořem, která je nejvyšší horou východního Německa. O tomto lázeňském a zimním středisku si povíme příště.

Skiareál Boží Dar - Novako bude v provozu od 9 do 16.30 hodin s večerním lyžováním v době od 19 do 20.30 hodin. Oblíbená jízda na duších (snowtubing) se koná podle povětrnostních podmínek. Návštěvníci mohou využít půjčoven lyžařského vybavení a služeb lyžařských a snowboardových škol přímo na Božím Daru i na Klínovci, kde je v provozu také rozhledna. Z ní je při krásném počasí nezapomenutelný výhled do okolí. Otevřena je od 9 do 17 hodin. I nadále mohou milovníci bílé stopy přispět na úpravu běžeckých tratí zakoupením týdenního nebo sezonního butonu – odznaku v Infocentru. Těšíme se na vás a věříme, že si na Božím Daru nebo Klínovci kvalitně zasportujete a užijete zimních radovánek,“ doplňuje Alena Řehořová a dodává ještě jedno důležité UPOZORNĚNÍ: o tomto víkendu, ve dnech 15. -16.2. 2014, jsou UZAVŘENA PARKOVIŠTĚ u ČS PHM, dále KAPKA a parkoviště NAD HOTELEM PRAHA. Zaparkovat na Božím Daru můžete na parkovišti U SAPOUŠKA, které leží vpravo na příjezdu od Karlových Varů. Parkovné je tady 80 Kč na den.



Text: Běla Nedorostová

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu