ZMĚNIT MÍSTO

Předpověď počasí na tento týden s výhledem na víkend

17.02.2014

Neobvykle vysoké teploty a ráz počasí letošní zimy stále pokračují. Ani na horách to nevypadá na bohatou sněhovou nadílku s teplotami hluboko pod bodem mrazu. Alespoň do konce tohoto týdne bychom se neměli dočkat žádné převratné změny. Teploty by měly šplhat přes den až k 10 °C, v noci se udrží v blízkosti 0 °C a dočkáme se i nějaké dešťové kapky.

Dnes, 17. února 2014 ve 12 UTC, jsme mohli nad Českou republikou zaznamenat polojasno až oblačno, na Moravě až skoro jasno, beze srážek. Nejnižší vrstva oblačnosti byla druhu cumulus. Teplota vzduchu se pohybovala v rozmezí od 7 do 11 °C. Jihozápadní až západní vítr vál rychlostí 1 až 5 m/s, na západních horách až 10 m/s.

Teploty pod bodem mrazu bychom dnes v 16 UTC hledali pouze ve vyšších polohách Evropského kontinentu nebo na severu Skandinávie. Například v jižní Itálii měřili tou dobou až 20 °C, v Řecko okolo 15 °C, Francie až 13 °C a Británie byla obklopena hodnotami teploty vzduchu kolem 9 °C.

Aktuálně se v oblasti okolo Británie nachází tlaková níže, která by měla ovlivnit počasí nad námi v průběhu středy. Stále k nám bude proudit teplé jihozápadní až jižní proudění, které momentálně způsobuje mírné projevy zimy. Na začátku víkendu by pak měl přecházet další frontální systém od severozápadu.

úterý by mělo být zpočátku polojasno až skoro jasno, na východě ojediněle i jasno, během dne ale začne přibývat frontální oblačnost a zejména na jižní Moravě se mohou vyskytnout i slabé srážky. Nejvyšší teploty 7 až 11 °C. Zpočátku povane proměnlivý nebo jižní vítr do 4 m/s, během dne jihovýchodní rychlostí 2 až 6 m/s, na horách až 12 m/s.

Středeční počasí bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy a od západu se bude přidávat i déšť či přeháňky. K večeru se může oblačnost od severozápadu přechodně protrhávat. Nejnižší noční teploty klesnou k 0 až 4 °C, nejvyšší denní vystoupají na 6 až 10 °C. Vítr bude mít směr od jihozápadu až západu a jeho rychlost se bude pohybovat od 2 do 6 m/s.

Ve čtvrtek se dočkáme polojasna až oblačna, zpočátku ještě zejména na západě až zataženo. Ojediněle se vyskytne i slabý déšť nebo přeháňky, v nejvyšších polohách smíšené či sněhové. Nejnižší noční teploty 0 až 4 °C, denní maxima pak 6 až 10 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr bude mít rychlost 2 až 6 m/s.

O víkendu by mělo být polojasno až oblačno, místy i zataženo s deštěm, na horách srážky smíšené či sněhové. Noční minimální teploty se budou pohybovat od -3 do 2 °C, přes den vyšplhají na 4 až 9 °C.

 

 

 

Zdroje:

http://www.chmi.cz

http://www.wetter3.de

http://www.wetterzentrale.de

http://www.skystef.be

http://www.sat24.com

http://www.met.fu-berlin.de

http://www.woweather.com

http://www.ecmwf.int

 

 

 

Václav Smolka

Dne 17. 2. 2014

 

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu