ZMĚNIT MÍSTO

Předpověď počasí na následující tři dny s výhledem na víkend

25.02.2014

V posledních hodinách zažíváme nádherné jarní počasí, kdy se na většině území nevyskytovala oblačnost, nebo pokrývala jen velmi malou část oblohy, pouze na východě území mohlo být až zataženo a teploty se šplhaly přes 10 °C. Toto počasí způsoboval výběžek vyššího tlaku vzduchu, jehož vliv bude postupně slábnout. Dočkáme se proto zpočátku slunečného počasí s místními mlhami či nízkou oblačností, postupně bude ale oblačnosti přibývat. Odpolední teploty by se ale měly držet okolo 10 °C.

Aktuálně Česko nejvíce ovlivňuje tlaková výše, která má svůj střed severovýchodně od centrální Evropy, nad oblastí Ruska a Kazachstánu. Přesto, že již slábne, bude frontální systémy, postupující ze západní Evropy, zeslabovat, případně se rozpadnou a naše území zasáhnou jen částečně. Jedná se o oblačnost a srážkovou činnost spojenou s tlakovými nížemi, které se budou nacházet severně od Británie.

úterý u nás bude jasno až skoro jasno, na jihu a východě až polojasno, ojediněle zataženo nízkou oblačností či mlhami. Večer se začne od jihozápadu nasouvat vysoká oblačnost. Nejvyšší denní teploty očekávejme mezi 7 až 11 °C, na území s nízkou oblačností či mlhou jen okolo 5 °C. Vítr mírný jižní až jihovýchodní 2 až 6 m/s, v západních Čechách slabý proměnlivý do 3 m/s.

Středeční počasí bude ve znamení polojasné oblohy, místy až zataženo nízkou oblačností či mlhami a ojedinělým mrholením. Noční minima poklesnou na -2 až 2 °C, přes den se maxima vyhoupnou na 7 až 11 °C, v místech se zataženou oblohou jen okolo 5 °C. Vítr bude zpočátku jihovýchodní, postupně jihozápadní až západní rychlostí 1 až 5 m/s.

Polojasné až oblačné počasí bude převažovat ve čtvrtek. Ojediněle i zataženo nízkou oblačností či mlhami a zejména v Čechách se může vyskytnout slabý déšť, v nejvyšších polohách srážky smíšené. Noční minimální teploty budou od -1 do 3 °C, nejvyšší denní pak 6 až 10 °C. Západní až jihozápadní vítr, postupně jižní, povane rychlostí 1 až 5 m/s.

O víkendu se dočkáme převážně oblačné oblohy, místy i polojasné s ojedinělým slabým deštěm a ranními mlhami. Noční minima v rozmezí -2 až 3 °C, přes den teplota vzduchu vystoupí na 6 až 11 °C.

Zdroje:

http://www.chmi.cz

http://www.wetter3.de

http://www.wetterzentrale.de

http://www.skystef.be

http://www.sat24.com

http://www.met.fu-berlin.de

http://www.woweather.com

http://www.ecmwf.int

 

 

 

Václav Smolka

Dne 24. 2. 2014

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu