ZMĚNIT MÍSTO

Předpověď počasí na následující tři dny s výhledem na víkend

04.03.2014

Alespoň část víkendu se mohla téměř celá republika radovat ze slunečného počasí a teplot, které poměrně výrazně překračovaly hodnotu 10 °C. Zejména na západě tento ráz počasí vydržel i po dnešní den, na zbytku území se ale už vyskytovala oblačnost, která bránila průniku Slunečních paprsků. Počátkem tohoto týdne by se ještě mělo vyskytovat poměrně velké množství oblačnosti s občasným deštěm, směrem k víkendu by jí ale mělo ubývat, stejně jako budou pravděpodobně ustávat i srážky. Také teplota vzduchu od poloviny týdne mírně stoupne.

Nad Českou republikou by se mělo vyskytovat značné množství oblačnosti spojené s brázdou nízkého tlaku vzduchu. Oblast s oblačností lokalizujeme také v okolí Apeninského poloostrova, kde by se měla nalézat tlaková níže a ovlivní počasí i u nás. V druhé polovině týdne by se ke slovu měl dostat výběžek vyššího tlaku vzduchu, který souvisí s tlakovou výší nad Ruskem a Azorskou tlakovou výší.

Úterý bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy s občasným deštěm, který je pravděpodobnější v Čechách. V nejvyšších polohách půjde o sněžení. Ojediněle, zejména na Moravě, může být až polojasno. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 7 až 11 °C. Jihovýchodní až východní vítr povane rychlostí 2 až 6 m/s, večer vítr zeslábne a bude proměnlivý.

Ve středu se dočkáme oblačné až zatažené oblohy, ojediněle i polojasno. K tomu se postupně přidá i slabý občasný déšť nebo přeháňky, v nejvyšších polohách sněžení. Nejnižší noční teploty poklesnou na -1 až 3 °C, ty nejvyšší denní budou v rozmezí od 6 do 10 °C, při zmenšené oblačnosti až 13 °C. Vítr bude zpočátku slabý proměnlivý, postupně mírný severní až severovýchodní 2 až 6 m/s.

Čtvrteční počasí by mělo být oblačno až zataženo se slabým občasným deštěm, na horách srážky smíšené či sněhové. Přechodně se může oblačnost protrhat až na polojasno. Ráno ojediněle mlhy. Noční minima očekávejme -1 až 3 °C, maximální teploty přes den budou 6 až 10 °C. Severní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě a ve Slezsku až 10 m/s s nárazy až 15 m/s. Na západě Čech jen slabý severní do 4 m/s.

Zpočátku víkendu bude ještě oblačno s ojedinělým slabým deštěm, postupně až polojasno. Ráno se mohou vyskytovat mlhy či nízká oblačnost. Noční minima jsou nejpravděpodobnější v intervalu -2 až 3 °C, denní maxima pak 7 až 13 °C.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu