ZMĚNIT MÍSTO

Jak na stres aneb zvířata léčí

04.03.2014

Ačkoliv dnešní doba je plná vymožeností, které ulehčují život, přináší s sebou současně hektické životní tempo a s ním bohužel i mnohá negativa. Mezi ty nejvýraznější patří stres. Tento stav vyvolává v těle celou škálu reakcí a dochází k nejrůznějším zdravotním problémům. Stresu se zcela vyhnout nelze, avšak můžeme mírnit jeho dopady.

Kromě řady různých relaxačních činností psychologové vřele doporučují kontakt s našimi domácími mazlíčky. Blízkost zvířete vyvolává u člověka silné pozitivní emoce, odchází k uklidnění, pocitu radosti i snížení krevního tlaku. Řada lékařů i dalších odborníků tvrdí, že kontaktem s domácími zvířaty lze předcházet celé řadě vážných onemocnění. Ne nadarmo zaznamenává velký rozvoj zooterapie neboli léčení se zvířaty. Mimochodem, pozitivní vliv kontaktu se zvířaty znali lidé už v dávných dobách, například již v osmém století našeho letopočtu lze vystopovat zmínky o tom, že k léčebným účelům využívali naši předkové psy.

O mazlíčky se musíme starat aneb kde pro ně sehnat to nejlepší?

Nesmíme však zapomínat na to, že i zvířata potřebují adekvátní podmínky pro to, aby z nich byla zdravá, veselá a vitální stvoření, která se těší ze života. Ne vždy však najdeme dostatečnou nabídku krmiv a chovatelských potřeb na jednom místě a často nemáme čas objíždět více prodejen. Ideálním řešením se tak stávají obchody internetové, kdy si můžeme jednotlivé nabízené položky v klidu porovnat, prostudovat si o nich veškeré informace a teprve potom se rozhodnout.

A jak se orientovat v množství e-shopů pro chovatele, abychom vybrali pro naše mazlíčky opravdu ten nejlepší? Jedním z dobrých vodítek je počet spokojených zákazníků. Tím se pyšní například oblíbený internetový obchod Můj mazlík. Najdete zde nejrůznější druhy kvalitního krmiva v různých cenových relacích nejen pro psy a kočky různého stáří, velikosti i zdravotního stavu, ale také pro další druhy zvířat, jako jsou hlodavci, obyvatelé terárií, ptáci či rybičky - anebo například třeba i koně. V nabídce tohoto e-shopu si vyberete i vitamíny a další výživové doplňky či pamlsky, pelíšky a hračky, hřebeny pro péči o srst i řadu dalších věcí, nutných pro psychickou pohodu i spokojený život našich zvířat. Vodítko? Obleček? Ohrádku či podestýlku? Přepravku? Odstraňovače zápachu ze zvířecích toalet? Jiné chovatelské potřeby? V internetovém obchodě Můj mazlík mají vše, nač si kdo vzpomene. Když se k pestré nabídce přidají příznivé ceny, rychlé dodání po celé republice a v Praze možnost osobního odběru, není proč se divit, že si tento internetový obchod oblíbilo a doporučuje jej přes 10.000 chovatelů domácích mazlíčků.

Zvířata nám přinášejí radost, aniž si za to cokoliv nárokují. Dopřejme jim proto všechno to, co potřebují, všechnu naši lásku a péči. Věřte, že vynaložený čas i prostředky nám tito naši miláčkové vrátí měrou vrchovatou: vnesou nám do života zdraví i potěšení. Nechme si od nich léčit duši i tělo a za odměnu je můžeme vzít na procházku do přírody. Teď zjara bude mimořádně hezká…

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu