ZMĚNIT MÍSTO

Kouzelní medvědi. Plyšová hračka 333x jinak

06.03.2014

Už jen do 9. března můžete v Muzeu strašidel v Plzni shlédnout netradiční výstavu nazvanou „Výstava 333 kouzelných medvědů.“ Přesně tolik plyšových medvědů, od malých až po velké, shromáždilo muzeum v průběhu necelého jednoho roku. Putovní výstava, zahájená v lednu, byla pro velký zájem o několik dní prodloužena. Po jejím ukončení v Plzni poputuje na další místa v České republice.

Hračka, kterou měl v ruce každý z nás

Výstava s podtitulem „Hračka, kterou měl v ruce každý z nás“ vznikala poměrně dlouho. „Medvědy jsme sháněli v okruhu našich rodin, přátel, po bazarech, na internetu, burzách, atd. Nápad se zrodil v hlavě pana Zajíčka /principála plzeňských strašidel a ředitele agentury RLA Stallion/, v návaznosti na naši putovní výstavu Strašidel a pohádek,“ vysvětluje Lucie Kaslová, manažerka a produkční RLA Stallion. Vystavené exempláře jsou různých velikostí, medvědi měří od pěti centimetrů až do dvou metrů. Kolekci plyšáků doplňuje několik postaviček medvědů z jiných materiálů. Největší, dvoumetrový medvěd, byl umístěn jako upoutávka v mázhauzu plzeňské radnice.

Kočovné muzeum

A nakonec jedna zajímavost - plzeňské Muzeum strašidel nabízí možnost zapůjčení takzvaného Kočovného muzea strašidel a pohádkových bytostí i pro další města v České republice. Využít je můžete pro různé akce pořádané v rámci slavností, dětských dnů, maškarních plesů a tak podobně. Nabídky mohou využít nejen města, ale i jednotlivci. Muzeum nabízí také vzdělávací a zábavné programy pro školy, školky a zájmové skupiny. V současné době je Kočovné muzeum k vidění na zámku Chvaly v Praze - Horních Počernicích, a to až do 6.dubna.
Muzeum strašidel na náměstí Republiky v Plzni je otevřeno každý den od 10 do 18 hodin. Výstavu medvědů v Plzni, pokud ji ještě stihnete, si můžete v rámci návštěvy muzea, prohlédnout zdarma. „V dubnu budou medvědi vystaveni v Habartově na Sokolovsku, poté v Dobřanech na jižním Plzeňsku a v Nymburku. Ostatní města jsou v jednání,“ doplňuje Lucie Kaslová z RLA Stallion.


text a foto: Běla Nedorostová

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu