ZMĚNIT MÍSTO

Víkendem zřejmě skončí v řadě skiareálů v ČR sezona

07.03.2014

Praha  (ČTK) - Víkendem zřejmě ukončí sezonu poměrně dost lyžařských středisek. Důvodem je oteplení a malý zájem lidí. Místy jsou ale podmínky pro lyžování podle vlekařů stále dobré. Někteří se proto nevzdávají a chtějí vydržet až do konce března.

Nadcházející víkend bude zřejmě posledním pro některá střediska v Krkonoších. V areálech leží většinou méně než půl metru sněhu. Některé už také nabízejí snížené jízdné, přestože jarní prázdniny ještě neskončily - například Ještěd v Jizerských horách nebo Rokytnice nad Jizerou v Krkonoších. Poslední víkend má před sebou zřejmě lanovka na Benecku. Dobré podmínky ještě nabízí Harrachov a třeba Špindlerův Mlýn počítá s tím, že sezonu ukončí možná až v dubnu.
V Jizerských horách se ještě lyžuje na Tanvaldském Špičáku, velmi dobré jsou podmínky třeba v areálu Černá Říčka nebo Rejdicích na pomezí Jizerských hor a Krkonoš. Provoz už ukončil areál v Josefově Dole a o víkendu skončí asi i Bedřichov.
V Orlických horách leží třeba v Deštném na sjezdovkách do 40 centimetrů sněhu, v Říčkách až 60. V Červené Vodě jsou v provozu obě sjezdovky, na tratích leží od 30 do 80 centimetrů sněhu. Konec sezony naopak oznámili ve Zdobnici. V Krušných horách už ukončil sezonu Bouřňák a v Lužických horách areál v Horním Podluží. Z krušnohorských středisek je v provozu například ještě Telnice nebo Klíny, kde je až 40 centimetrů sněhu, a velmi dobré podmínky hlásí areál na Klínovci se zhruba půl metrem sněhu.
Na západě Šumavy možná zavře poslední sjezdovku tamní největší areál Špičák. Pokud ale ještě přijde sníh a mráz, vleky znovu spustí. V provozu ještě zůstávají střediska Nad nádražím, Belveder, Goldhof či Samoty. V jihočeské části Šumavy chce většina areálů udržet provoz minimálně do poloviny března. O víkendu budou otevřeny například Zadov nebo Kvilda a na Lipně leží až půl metru sněhu.
Na Vysočině jsou otevřeny poslední dvě sjezdovky - novoměstský Harusův kopec a Šacberk u Jihlavy. Ve středních Čechách jsou v provozu dvě střediska - Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku a Chotouň u Prahy, lyžovat by se tam mělo podle vlekařů minimálně do poloviny března.
V Jeseníkách v nejvyšších polohách Ovčárny a Pradědu leží od nesouvislé pokrývky do 40 centimetrů sněhu. Zastaven byl areál ve Filipovicích, na Dolní Moravě se zastavila jedna lanovka. Naplno naopak jede například středisko v Koutech.
V Beskydech jsou místy ještě podmínky slušné, ale zájem lidí je podle vlekařů mnohdy podprůměrný. Lyžařský areál v Mostech u Jablunkova má v provozu stále jednu sjezdovku, kde leží v průměru až 45 centimetrů sněhu. Sezonu zřejmě ukončí o víkendu. V neděli ukončí sezonu asi i Razula ve Velkých Karlovicích a také středisko Troják v Hostýnských vrších. Do konce března chce udržet provoz beskydské areály Ski Bílá nebo Kohútka.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu