ZMĚNIT MÍSTO

Na většině území Česka bude v neděli silný vítr

15.03.2014

Praha 15. března (ČTK) - Ve 12 krajích České republiky bude v neděli od 3:00 do 20:00 hodin silný vítr, jehož rychlost v nárazech dosáhne 90 km za hodinu, na hřebenech severních hor až 108 km za hodinu. Výstrahu s nízkým stupněm nebezpečí dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Vítr začne slábnout v noci na pondělí.

Silný vítr hrozí v krajích Praha, Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Pardubický, Královéhradecký, Liberecký, Ústecký, Vysočina, Jihomoravský a Zlínský.
"V neděli očekáváme čerstvý západní až severozápadní vítr o rychlosti 8 až 12 m/s. V nárazech dosáhne rychlost větru 15 až 25 m/s (54 až 90 km/h), na hřebenech severních hor místy kolem 30 m/s (108 km/h)," uvedl ČHMÚ.
Lidé by měli zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty a zabezpečit skleníky. Při řízení auta je třeba jet maximálně opatrně, větrné poryvy mohou auto učinit neovladatelné. Na horách by lidé měli omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií, dodal ČHMÚ.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu