ZMĚNIT MÍSTO

Popadané větve přerušily provoz na dvou železničních tratích

16.03.2014

Praha 16. března (ČTK) - Větve spadlé na trakční vedení přerušily dnes ráno provoz na železnici mezi Hlubokou nad Vltavou a Zámostím v jižních Čechách na trati z Prahy do Českých Budějovic. Silný vítr zablokoval také koleje mezi Jedlovou a Svorem na trati z Bakova do České Lípy. Na obě místa vyjeli pracovníci Správa železniční dopravní cesty (SŽDC), náhradní autobusová doprava nebude zavedena. Řekla to Kateřina Šubová z tiskového oddělení Českých drah.

Mezi Hlubokou a Zámostím spadly větve na elektrické vedení kolem 08:15. Zaměstnanci SŽDC předpokládají, že odstranění následků netrvá dlouho, rozhodli se proto nezavádět náhradní autobusovou dopravu. Zpožděno tak podle Šubové bude několik rychlíků.
Podobná situace je i na trati mezi Bakovem a Českou Lípou, kde spadlé stromy zablokovaly koleje po 07:45. I v tomto případě by měly být následky odstraněny dříve, než by se podařilo zajistit náhradní autobusovou dopravu, uvedla Šubová.
Vítr v noci přerušil dopravu také mezi Lichkovem a Jablonným a mezi Jablonným a Hanušovicemi, kde v nočních hodinách narazil nákladní vlak do spadlého stromu. Cestující do 08:30, kdy se podařilo trať zprovoznit, převážely autobusy.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu