ZMĚNIT MÍSTO

V Libereckém kraji se ještě lyžuje v Harrachově, jen do neděle

28.03.2014

Liberec 27. března (ČTK) - V Libereckém kraji se lyžuje už jen v krkonošském středisku Harrachov na Semilsku. Na svazích tam leží do 30 centimetrů sněhu. Areál je obrácený na sever, vlivem teplého počasí ale i tam sněhu rychle ubývá. V neděli se tak bude v Harrachově lyžovat naposledy. ČTK to dnes řekl Milan Goč ze Sportovního areálu Harrachov.

"Snažíme se, abychom to ještě tenhle týden vydrželi. Určitě zůstaneme o víkendu v provozu, když už to na lyže nepůjde, tak pro pěší turisty. Nahoře je navíc spousta pěkného sněhu, a tak předpokládáme, že to ještě vytáhne lidi i na běžky," řekl Goč. V provozu už je jen sedačková lanovka na Čertovu horu a červená sjezdovka kolem můstků. Nejlepší lyžování nabízí podle něj středisko po ránu. V noci totiž klesají teploty pod nulu.


"Původně jsme počítali s tím, že se bude lyžovat až do Velikonoc, sníh ale rychle mizí," řekl Goč. Příští týden už proto areál v Harrachově v provozu nebude, lanovka se zastaví, aby bylo možné udělat údržbu před letní sezonou. V Harrachově ji chtějí zahájit už o Velikonocích.


To na libereckém Ještědu odstartuje letní sezona už o tomto víkendu. "Je to zhruba o měsíc dřív než loni. Hlavně bikeři jsou už celí nedočkaví, v posledních dnech máme tři čtyři telefonáty denně, kdy už otevřeme bikepark," řekl ČTK ředitel Sportovního areálu Ještěd Jan Svatoš. O víkendu se proto znovu rozjede sedačková lanovka Skalka, vozit bude ale pěší a cykloturisty. Otevřena bude také půjčovna a servis kol a koloběžek na centrálním parkovišti.


Ještěd bude v dubnu v provozu jen o víkendech a svátcích, mimo tyto dny jsou připraveni lanovku pustit pro skupiny nejméně 20 lidí. "Doufáme, že nám letní provoz vylepší tržby, zimní sezona byla katastrofální," přiznal Svatoš. Zatímco loni se při zahájení letní sezony na konci dubna dalo ještě na Ještědu lyžovat, letos to možné není. "I když v minulých dnech nějaký sníh napadl, rychle taje, do víkendu bude pryč," dodal Svatoš.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu