ZMĚNIT MÍSTO

Víkendová předpověď počasí s výhledem na začátek příštího týdne

28.03.2014

Po několika chladnějších dnech, které jsme zažívali uprostřed týdne, bychom se měli dočkat krásného víkendu, zejména jeho druhé poloviny, kterou by mělo opanovat slunečné počasí s ojedinělými ranními mlhami. Pouze v pátek by se mohly ještě místy vyskytovat občasné srážky. Denní maxima mohou šplhat až ke 20 °C, ale rána budou stále ještě chladná, jen mírně nad bodem mrazu. V podobném duchu by se mělo nést i počasí začátku příštího týdne, pouze se mírně ochladí. Nezapomeňme také, že se tento víkend bude měnit čas. S tím souvisí i změna posunu vůči času UTC. Nyní se jedná o SEČ (středoevropský čas) UTC +1h a měnit budeme na SELČ (středoevropský letní čas) UTC+2h.

Dnes, 27. března 2014 ve 12 UTC, bylo nad Českem převážně polojasno a beze srážek. Dohlednosti nebyly zhoršeny a pozorovány byly větší než 20 km. Nejnižší vrstvu oblačnosti tvořila kupovitá oblačnost druhu cumulus se spodní základnou ve výšce mezi 1000 a 1500 m nad zemí. Teplota vzduchu nabývala hodnot v rozmezí od 10 do 14 °C a vítr byl většinou mírný východní až jihovýchodní, na východě území až severovýchodní a jeho rychlost byla 3 až 7 m/s, ojediněle až 10 m/ Česká republika se aktuálně nachází ve východním proudění na rozhrání mezi tlakovou výší, lokalizovanou severovýchodně od nás a tlakovou níží, nad jižní Evropou. V průběhu soboty by u nás měla začít převládat zmíněná výše, která se bude posouvat směrem k jihu až jihovýchodu a v jejím týlu k nám bude proudit relativně teplý vzduch od jihovýchodu. V průběhu příštího týdne pak její vliv bude postupně slábnout. 

V pátek bude převážně oblačno, na severu až zataženo, ojediněle polojasno a zejména na severu se bude vyskytovat slabý déšť. Odpoledne se bude od jihu až jihovýchodu oblačnost rozpouštět a srážky budou slábnout. Nejvyšší denní teploty můžeme čekat od 10 do 14 °C, na jihu a jihovýchodě až 18 °C. Vítr povane od východu až severovýchodu rychlostí 3 až 7 m/s, v Čechách jen do 4 m/s, v noci bude slábnout. 

Sobota bude ve znamení jasné až polojasné oblohy, beze srážek. Nejnižší teploty v noci poklesnou na 5 až 1 °C, na východní polovině až 7 °C. Denní maxima naměříme 14 až 18 °C. Vítr bude zpočátku slabý proměnlivý do 4 m/s, postupně mírný východní až jihovýchodní 2 až 6 m/s.

 Neděle nás přivítá jasnou až polojasnou oblohou. Srážky by se opět vyskytovat neměly. Noční minima budou od 2 do 6 °C, přes den by se teplota vzduchu měla pohybovat od 15 do 19 °C. Vítr bude jen mírný jižní či jihovýchodní 1 až 5 m/s, v Čechách slabý proměnlivý do 4 m/s.

 Začátek příštího týdne by měl být jasný až polojasný, později by mělo oblačnosti přibývat a objevit se mohou také přeháňky. Noční minima čekejme od 0 do 5 °C, přes den teplota vystoupá na 12 až 17 °C, později se mírně ochladí.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu