ZMĚNIT MÍSTO

Předpověď počasí na tento pracovní týden s výhledem na víkend

01.04.2014

Uplynulý víkend nám nabídl relativně slunečné počasí vhodné k výletům. Zejména v Moravskoslezském kraji však byly zhoršené rozptylové podmínky, které jen nahrávaly kumulaci škodlivin ve spodní části troposféry. Následující týden by se měl nést v polojasné obloze s přeháňkami a občasnými bouřkami. Teploty by měly zůstat na poměrně příjemných hodnotách, které jsou však pro toto období nadprůměrné a celkově podporují trend letošního roku, který je většinově nadprůměrný, co se do teploty vzduchu týče.

Nad Českem počasí v současnosti ovládá zvlněný frontální systém, který by se měl udržeti  v následujících dnech a měnit svou polohu bude jen velmi málo. Převládá vlhčí severozápadní proudění mezi tlakovou níží nad západní Evropou a tlakovou výší severně od nás. Ke konci týdne se dostaneme pod vliv výběžku vysokého tlaku vzduchu od severu.

V úterý bude oblačno až zataženo, zpočátku ještě ojediněle polojasno, s přeháňkami. Teploty se přes den dostanou k 14 až 18 °C. Vítr bude slabý proměnlivý či severozápadní rychlostí do 4 m/s.

Ve středu se dočkáme oblačné až polojasné oblohy, ojediněle zataženo s přeháňkami, či bouřkami. Vytvářet se může náledí. Noční minima poklesnou na 6 až 10 °C, na severovýchodě 4 °C, denní maximální teploty očekávejme v rozmezí 14 až 18 °C. Vítr bude slabý proměnlivý nebo východní až jihovýchodní do 4 m/s.

Ve čtvrtek by mělo převládat polojasno až oblačno s přeháňkami, ojediněle i bouřkami. Teploty v noci sestoupí na 6 až 10 °C, přes den budou na hodnotách mezi 16 až 20 °C. Jihovýchodní až jižní vítr bude mít rychlost 1 až 5 m/s, v bouřkách může zesílit. 

O víkendu bude polojasno až oblačno, postupně až skoro jasno. Ojediněle se mohou vyskytovat přeháňky. Noční minima budou zpočátku okolo 6 °C, později jen kolem 2 °C, denní

maxima pak v rozmezí 13 až 18 °C.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu