ZMĚNIT MÍSTO

Javorník znovu pokořil teplotní rekord, naměřeno bylo 23,2 stupně

03.04.2014

Olomouc 3. dubna (ČTK) - Javorník na Jesenicku dnes opět překonal teplotní rekordy. Meteorologové tam naměřili 23,2 stupně, což byla zároveň nejvyšší teplota v Olomouckém kraji. Dosavadní rekord pro dnešní den byl o 0,8 stupně nižší a pocházel z roku 1990. V Javorníku přepisovali meteorologové tabulky i na konci března. Tehdy tam odborníci naměřili nejvyšší teplotu na střední a severní Moravě.

"V Javorníku jsme dnes naměřili 23,2 stupně. Dosavadní rekord z roku 1990 činil 22,4 stupně," řekla ČTK Barbora Tobolová z ostravského pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu.

Teplo bylo lidem i v ostatních částech kraje, rekordy tam však nepadly. V Bělotíně na Přerovsku scházelo do vyrovnání rekordu pouze 0,2 stupně. Meteorologové tam naměřili nejvyšší teplotu 20,5 stupně. V Jeseníku bylo 20,4 stupně; dosavadní rekord byl o 0,4 stupně vyšší. Dvacetistupňovou hranici překročila teplota také v Olomouci, ani tam však rekord nepadl.

Teplotní rekordy padaly v kraji také na konci března. Kromě Javorníku odborníci teplotní tabulky přepisovali také v Jeseníku či v Bělotíně.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu