ZMĚNIT MÍSTO

Na Ovčárně dnes naposledy jel vlek,sezona byla krátká,tržby dobré

06.04.2014

Olomouc 6. dubna (ČTK) - Středisko Ovčárna v Jeseníkách dnes ukončilo lyžařskou sezonu. Areál byl posledním místem na Moravě, kde se ještě lyžovalo, jde o nejvýše položené tuzemské středisko. Byla to nejkratší sezona za posledních deset let, vždy se jezdilo do konce dubna, řekl dnes ČTK zástupce střediska Josef Figura mladší. Přesto je však areál spokojen s tržbami, na rozdíl od ostatních provozovatelů je měl dobré.

"Tím, že letos nebyl sníh v níže položených střediscích, tak lidé jezdili k nám. I když byla sezona krátká, tržby jsou nejlepší za posledních šest let," podotkl Figura.

V tomto týdnu byl na Ovčárně v provozu už jen jeden vlek. "Pořád je tam 60 centimetrů sněhu, ale už je teplo. Lidé už nemají zájem, myslí spíš na kola a zahrádky," poznamenal Figura. O tomto víkendu dorazilo na lyže jen několik desítek lidí.

Ostatní jesenické areály se již připravují na letní sezonu. V Koutech je v provozu lanovka pro pěší turisty, v Petříkově na Šumpersku se na půli dubna chystá spuštění bobové dráhy.

Letošní zimní sezona skončila v lyžařských střediscích o dva týdny až měsíc dříve. Někteří provozovatelé přitom skončili se ztrátami. Areály přišly o tržby především v době vánočních prázdnin a i když se jim návštěvníci vrátili na svahy především o jarních prázdninách, ztráty už nedohnaly.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu