ZMĚNIT MÍSTO

Víc než polovina řidičů stále nepřezula na letní pneu

10.04.2014

Praha 10. dubna (ČTK) - V současnosti stále jezdí více než polovina řidičů na zimních pneumatikách. Přes 12 procent motoristů bude v létě dojíždět zimní obutí. Vyplývá to z průzkumu prodejce Pneumatiky.cz.

Téměř tři procenta motoristů letos nepřezují kvůli úspoře nákladů vůbec. Přitom zimní pneumatika v letních měsících zvyšuje spotřebu paliva zhruba o desetinu, dezén se až o pětinu rychleji opotřebovává a nečekané zhoršení jízdních vlastností může být příčinou dopravní nehody.

"Pokud řidiči přesto chtějí zimní pneumatiky nyní dojet, měli by mít na paměti, že se jejich automobil na vozovce bude chovat jinak, a je nevyhnutelné této skutečnosti přizpůsobit svůj styl jízdy, zejména zvýšit odstup od ostatních vozidel. U zimních pneumatik může být brzdná dráha v létě až o 20 metrů delší a kvůli snížené přilnavosti se zvyšuje riziko smyku a zhoršuje ovladatelnost vozidla," uvedl ředitel Pneumatiky.cz Vojtěch Schwangmaier.

V souvislosti s teplým jarním počasím naopak na letní pneumatiky s předstihem přezulo 41 procent řidičů. Ti nečekali až na konec března, kdy končí zákonná povinnost mít na vozidle za zhoršených podmínek zimní obutí.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu