ZMĚNIT MÍSTO

V Libereckém kraji napadlo ráno do pěti centimetrů sněhu

15.04.2014

Liberec 15. dubna (ČTK) - V Libereckém kraji napadlo ráno do pěti centimetrů sněhu. Sněžení zkomplikovalo dopravu v celém kraji, největší problémy byly na silnicích 10 a 14 z Jablonce nad Nisou na Tanvald a Harrachov. Řada motoristů už totiž přezula na letní pneumatiky a měli problém vyjet stoupání. Policie řešila několik nehod, většinou to ale odnesly jen pomačkané plechy.

Největší problémy měli ráno motoristé v Lučanech nebo Jablonci nad Nisou, kde musela vyjet do ulic úklidová technika technických služeb a nastoupili i pracovníci, kteří ručně odklízejí sníh z chodníků. "Ačkoli se už plán zimní údržby, který končí 31. března, na toto období nevztahuje, byly technické služby připraveny a na náš pokyn okamžitě nasadily techniku a začaly uklízet jablonecké ulice, tak abychom zajistili průjezdnost města," řekl ČTK náměstek jabloneckého primátora Miloš Vele.

Ráno musely vyjet i sypače na hlavní silniční tahy. "Většinu techniky už máme přestavěnou, na každý okres teď už máme tři auta pro podobné případy," řekl ČTK Pavel Pospíšil z Krajské správy silnic Libereckého kraje. Problémy podle něj měla auta v Jablonci a Lučanech a také ve stoupání mezi Libercem a Jabloncem a na silnici přes Ještěd. "Můžeme být jen rádi, že se nesplnily hrozby meteorologů, kteří očekávali přes noc až 20 centimetrů sněhu, to by byl mnohem větší problém," dodal Pospíšil.

Sněhové přeháňky očekávají meteorologové ještě v noci na středu a k ránu může i mrznout. Motoristé, by proto měli být zvlášť opatrní. Teď už se ale v kraji oteplilo a sníh na silnicích roztál. Hlavní tahy jsou jen holé a mokré. Teploty se ale pohybují jen pár stupňů nad nulou a motoristé na letních pneumatikách by proto měli jezdit opatrně.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu