ZMĚNIT MÍSTO

Předpověď počasí na probíhající týden s výhledem na víkend

15.04.2014

Konečně i k nám zavítaly přeháňky a déšť a dopřály alespoň prozatímní úlevu na mnoha místech s poměrně vyprahlou půdou. Zdá se také, že se připomíná a v nejbližších dnech dále připomínat bude i zima, se kterou ještě stále musíme počítat, poněvadž je teprve polovina dubna a počasí může být stále nevyzpytatelné a značně proměnlivé. Zpočátku týdne bude ještě poměrně chladno a objevit se může sněhová vločka ojediněle i v nižších polohách. Ráno počítejme s teplotami okolo bodu mrazu či slabě pod ním, přes den se maxima zastaví na hodnotách do 10 °C. Postupně se ale počasí začne vylepšovat a s tím půjdou nahoru i teploty.

Dnes, 14. dubna 2014 v 18 UTC, bylo nad většinou Česka oblačno. K tomu se vyskytovala kupovitá oblačnost, která na mnoha místech byla vertikálně poměrně vyvinutá v oblačnost druhu kumulonimbus a projevovala se bouřkovou aktivitou. Typické pro dnešní den byly i přeháňky, které se pojily se zmíněnými druhy oblačnosti. Ve vyšších polohách se jednalo převážně o přeháňky sněhové. Teploty se pohybovaly v rozmezí 3 až 7 °C. Vítr vál převážně od severozápadu, na východě od jihozápadu rychlostí 2 až 6 m/s, na horách až 15 m/s.

Dnes by mělo být oblačno až zataženo, ojediněle i polojasno s občasným deštěm (od středních poloh sněžením) či přeháňkami, které budou zpočátku jen v nejnižších polohách dešťové či smíšené, postupně se bude hranice přechodu mezi sněžením a kapalnými srážkami posouvat do vyšších nadmořských výšek. K večeru bude srážková činnost slábnout. Denní teploty očekávejme 6 až 10 °C. Západní až severozápadní, postupně až severní vítr povane rychlostí 3 až 7 m/s, s nárazy až 15 m/s. Večer bude postupně slábnout.

Středa bude ve znamení oblačné oblohy, ojediněle i polojasné s místními přeháňkami, které budou v noci a z rána od středních poloh sněhové, přes den se bude hranice sněžení zvedat. V podvečer bude oblačnosti ubývat. Noční minima se budou pohybovat od 4 do 0 °C, při zmenšené oblačnosti i pod bodem mrazu. Denní maxima vystoupají na 6 až 10 °C. Severní až severozápadní vítr bude mít rychlost 2 až 6 m/s na Moravě a ve Slezsku 4 až 8 m/s s nárazy až 15 m/s.

Skoro jasno až polojasno by mělo být ve čtvrtek. Ojediněle se vyskytnou i přeháňky, které budou v horských oblastech sněhové a ranní mlhy. Noční minima 0 až -4 °C, denní maxima 8 až 12 °C. Jižní až jihozápadní vítr povane rychlostí 2 až 6 m/s. Severní až severovýchodní vítr bude mírný 2 až 6 m/s, v Čechách jen slabý proměnlivý.

O víkendu se dočkáme polojasné až oblačné oblohy s ojedinělým deštěm či přeháňkami. Zpočátku ojediněle i ranní mlhy. Noční teploty klesnou na -2 až 2 °C, postupně až k 9 °C, nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C postupně až 19 °C.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu