ZMĚNIT MÍSTO

Z přehrad se neupouští voda, řada vodáckých akcí byla zrušena

16.04.2014

Praha 16. dubna (ČTK) - Kvůli nedostatku vody v řekách a přehradách byla zrušeny některé vodácké akce a závody. Na většinu z nich se totiž zlepšuje průtok upouštěním vody z přehrad, což ale hydrologická situace a suché počasí nedovolují. Aktuálně se to týká i povodí Moravy. ČTK to dnes sdělil Petr Ptáček z Vodácké školy záchrany.

Podle něj už byly zrušeny tradiční vodácké akce na Chrudimce a Ostravici a chystá se zrušení závodů na Kamenici, Jizeře, víkendový sjezd Moravice a všechny akce v povodí Moravy jako například Bystřička a Svratka.

Povodí Moravy nebude vypouštět vodu z přehrad ve prospěch vodáckých akcí až do odvolání. "Průtoky řek a potoků, které zásobují nádrže vodou, se pohybují hluboko pod dlouhodobým průměrem. Povodí Moravy tak musí s vodou šetřit," uvedl podnik na svých webových stránkách.

Vodáci podle Ptáčka zatím mohou počítat s nedělním splutím potoku Mastník ze Sedlčan a 26. dubna Malše z Římova. "Prozatím vypadá situace s vodou dobře i na závody a volné splutí Divoké Orlice 3. května," doplnil.

Aktuální informace o konání vodáckých akcích lze najít na serveru raft.cz.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu