ZMĚNIT MÍSTO

Údržba silnic v Jihlavě byla minulou zimu o polovinu levnější

16.04.2014

Jihlava 16. dubna (ČTK) - Údržba chodníků a silnic v Jihlavě v uplynulé zimě stála 4,9 milionu korun bez DPH a ve srovnání s předcházející zimní sezonou byla o více než polovinu levnější. Vzhledem k nezvykle mírnému počasí město ušetřilo podstatnou část posypového materiálu. Kupříkladu soli padlo v meziročním porovnání o 60 procent méně. V tiskové zprávě to dnes ČTK sdělil mluvčí podniku Služby města Jihlavy Martin Málek. Náklady na údržbu byly v minulé zimě nejnižší za posledních šest let.

"Letos sníh napadal postupně, takže to nebylo náročné na úklid. Extrémní nebyly ani mrazy," uvedl Málek. Na přelomu let 2012 a 2013 stála zimní údržba v Jihlavě 10,95 milionu Kč bez DPH. Ještě dražší byla o tři roky dříve, kdy byly náklady na čištění jihlavských ulic 12,4 milionu Kč.

Podnik v zimě udržuje 400 kilometrů městských komunikací, pohotovost měli pracovníci od listopadu do konce března. Na čištění a prohrnování cest od sněhu bylo v poslední zimě připraveno nastoupit až 50 lidí. Podnik jim dával náhradní práci při běžném úklidu veřejných prostranství.

Na silnice a městské chodníky padlo v Jihlavě během minulé zimy 511 tun soli, ve srovnání s předcházející zimou o 60 procent méně. Ještě o něco vyšší úspory se týkaly drti. Písku bylo vysypáno 169 tun, zatímco o rok dříve 762 tun. Solanky podnik v poslední zimní sezoně spotřeboval 65.000 litrů, v meziročním porovnání to bylo asi poloviční množství.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu