ZMĚNIT MÍSTO

Na Slovensku o Velikonocích vyvrcholí lyžařská sezona

17.04.2014

Bratislava 17. dubna (ČTK) - Na Slovensku o nadcházejících velikonočních svátcích vyvrcholí lyžařská sezona, kterou poznamenal nedostatek sněhu a teplé počasí. Na rozdíl od loňska mají lyžaři nyní k dispozici pouze omezený výběr sjezdovek, vyplývá ze zjištění ČTK.

V provozu zůstaly jen některé skiareály ve Vysokých a Nízkých Tatrách, kde byli Češi v zimních měsících třetí nejpočetnější skupinou návštěvníků po domácích turistech a Polácích. Velikonoce začínají na Slovensku už v pátek, řada Slováků tak využije prodloužený víkend k pobytu na horách.

Lyžaři mohou zavítat na sjezdovky na Štrbském Plesu ve Vysokých Tatrách, kde je 35 centimetrů sněhu. O velikonočních svátcích si návštěvníci Tater zalyžují také na nejvýše položené lyžařské sjezdovce na Slovensku, v Lomnickém sedle. Tato trať, která je odkázaná na přírodní sníh, byla letos otevřena pro veřejnost až v druhé polovině března. V současnosti tam sněhová vrstva dosahuje půl metru.

V provozu je také největší slovenské lyžařské středisko v Jasné v Nízkých Tatrách pod horou Chopok. Podle provozovatele areálu, společnosti Tatry mountain resorts (TMR), je na tamních sjezdovkách půl metru sněhu a dobré podmínky k lyžování. Mluvčí TMR Zuzana Fabianová uvedla, že areál na obou stranách Chopku bude otevřen i o Velikonocích.

TMR v uplynulé zimní sezoně zaznamenala ve svých horských střediscích ve Vysokých a Nízkých Tatrách v meziročním srovnání téměř pětiprocentní pokles počtu návštěvníků. Velikonoční svátky jsou obvykle poslední příležitostí pro hoteliéry k zaplnění ubytovacích zařízení před jarní mezisezonou, která skončí s příchodem letních školních prázdnin.

Loni byly o Velikonocích, které připadly na přelom března a dubna, otevřeny na Slovensku desítky lyžařských středisek. Lyžařskou sezonu tehdy prodloužilo chladné počasí a dostatek sněhu.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu