ZMĚNIT MÍSTO

Víkendové počasí s výhledem do nadcházejícího týdne

25.04.2014

Probíhající dny jsou zahaleny převážně kupovitou oblačností, která na mnoha místech produkuje relativně silné přeháňky a bouřky. Setkáváme se po ránu i s mlhami, které se většinou během dne rozpouští. I teplota vzduchu se pohybuje na příjemných hodnotách okolo 20 °C. Počasí následujících dnů by se od stávajícího rázu příliš lišit nemělo, pouze v příštím týdnu očekávejme pozvolné mírné ochlazování.

Oblast centrální Evropy se aktuálně nachází v nevýrazném tlakovém poli, kdy se severně od nás nalézá tlaková výše a jihovýchodně tlaková níže. Na tomto rozhraní by se mělo Česko nacházet i nadále, jen se dostaneme více do vlivu jihovýchodního proudění, postupně nás ale ovlivní tlaková níže, postupující přes naše území od západu a za ní k nám pronikne chladnější vzduch od severu.


pátek bude převážně oblačno až zataženo, v Čechách až polojasno. Na většině území by se během dne měly vyskytovat přeháňky či déšť, který by měl být pravděpodobnější na východě, a místy i bouřky. Ojediněle počítejme také s mlhami. Denní maxima očekávejme v rozmezí 17 až 21 °C. Vítr bude mírný severovýchodní až východní s rychlostí 2 až 6 m/s, v bouřkách bude přechodně zesilovat.


sobotu se můžeme těšit na oblačno až zataženo, ojediněle i polojasno. Počítejme také s přeháňkami nad většinou území nebo deštěm, místy i bouřkami. Noční minima poklesnou na 11 až 7 °C, denní maxima se budou pohybovat od 17 do 21 °C. V Čechách bude vítr jen slabý proměnlivý či východní do 4 m/s, na ostatním území mírný východní až jihovýchodní 2 až 6 m/s. V bouřkách přechodně zesílí.


Nedělní počasí bude ve znamení polojasné až oblačné oblohy, přeháněk by mělo být méně a budou se vyskytovat místy s ojedinělou bouřkou. Noční teploty klesnou k 10 až 6 °C, přes den se vyšplhají na 17 až 21 °C. Mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s může v bouřkách přechodně zesílit.


Na začátku příštího týdne by mělo být oblačno až zataženo, ojediněle i polojasno s přeháňkami na celém území a místními bouřkami . Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, nejvyšší denní vystoupají ke 14 až 19 °C.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu