ZMĚNIT MÍSTO

Předpověď počasí na tento pracovní týden s výhledem na víkend

29.04.2014

Aktuálně zažíváme poměrně stereotypní denní chod meteorologických jevů. Zrána se většinou jedná o poměrně málo oblačnosti, případně mlhy. Během odpoledne, kdy stoupá teplota a poté, co se zemský povrch dostatečně prohřeje, spustí konvekční procesy způsobující tvorbu kupovité oblačnosti, která v odpoledních či večerních hodinách vyústí na mnoha místech v přeháňkovitou či bouřkovou činnost. Tato pravidelnost by ale měla být přerušena v druhé půli týdne, kdy by se mělo ochladit a čekají nás také srážky.

Momentálně se nalézáme v poměrně rozsáhlé oblasti nižšího tlaku vzduchu, která má své těžiště okolo jižní až jihovýchodní Evropy. Tento stav by měl být pro Česko charakteristický i ve dnech následujících. V druhé polovině týdne nás od severozápadu bude přecházet studená fronta, za níž by se mělo projevit chladné severní proudění.

úterý bude převážně polojasno s přeháňkami a bouřkami. Na jihozápadě a jihovýchodě by mělo být oblačnosti více a i přeháňky a bouřky by zde měly být četnější. Zpočátku ojediněle mlhy. Teploty se přes den dostanou k 17 až 21 °C. Vítr bude slabý proměnlivý či severovýchodní rychlostí do 4 m/s, přes den na východě území mírný severovýchodní 2 až 6 m/s. V bouřkách přechodně zesílí.

Ve středu se dočkáme opět polojasné oblohy s přeháňkami či bouřkami. Ráno ojediněle mlhy. Noční minima poklesnou na 10 až 6 °C, denní maximální teploty očekávejme v rozmezí 18 až 22 °C. Vítr bude zpočátku slabý proměnlivý, postupně mírný severovýchodní až východní rychlostí 1 až 5 m/s. V bouřkách přechodně zesílí.

Ve čtvrtek by mělo převládat na východě polojasno, v Čechách oblačno až zataženo. Vyskytovat se budou místy i přeháňky a bouřky, které budou na západě četnější. Ráno ojediněle zejména na Moravě a ve Slezsku mlhy. Teploty v noci sestoupí na 10 až 6 °C, přes den budou na hodnotách mezi 19 až 23 °C. Vítr bude jen slabý proměnlivý do 4 m/s a v bouřkách může zesílit.

O víkendu bude oblačno až zataženo s občasným deštěm, přeháňkami a bouřkami. Intenzita zmíněných meteorologických jevů by měla být intenzivnější v první polovině víkendu. Noční minima budou zpočátku mezi 10 až 6 °C, později jen 6 až 2 °C, denní maxima pak v rozmezí 13 až 18 °C, postupně 11 až 15 °C.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu