ZMĚNIT MÍSTO

Víkendové počasí s výhledem do nadcházejícího týdne

02.05.2014

Pro dnešní počasí bylo charakteristické zrána poměrně málo oblačnosti, ale po dostatečném ohřátí zemského povrchu započala tvorba kupovité oblačnosti a během poledne z ní začaly vypadávat první srážky a projevila se i bouřkovou činností, která během odpoledne sílila. Na východě však bylo oblačnosti podstatně méně a ani zmíněné přeháňky nebyly tak časté. Následující dny by ale měly přinést poměrně znatelné ochlazení, a tak posledním dnem v tomto týdnu, kdy bychom se mohli dočkat maximálních teplot přes 20 °C, by měl být pátek. Přibude také přeháněk i bouřek, na které je v platnosti výstraha ČHMÚ od páteční 11 do 23 h.

pátek bude zpočátku převážně polojasno, postupně během dne oblačno až zataženo s občasným deštěm či přeháňkami a místními bouřkami. Denní maxima očekávejme v rozmezí 18 až 22 °C, na západě a severozápadě jen okolo 15 °C. Vítr bude zpočátku slabý proměnlivý do 4 m/s, postupně severní až severovýchodní 3 až 7 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

sobotu se můžeme těšit na oblačno až zataženo s občasným deštěm, který je pravděpodobnější v Čechách, či přeháňkami, ojediněle i bouřkami, v nejvyšších polohách půjde o sněžení. Večer budou srážky od severozápadu postupně ustávat a oblačnost se bude protrhávat. Noční minima poklesnou na 9 až 5 °C, na západě Čech jen okolo 3 °C, denní maxima se budou pohybovat od 6 do 10 °C na západě a mezi 10 až 14, ojediněle až 16 °C na východě. Severní až severovýchodní vítr bude čerstvý 4 až 8 m/s, v nárazech až 15 m/s.

Nedělní počasí bude ve znamení polojasné oblohy, místy i skoro jasno. Noční teploty klesnou k 4 až 0 °C, při vyjasnění v Čechách až -3 °C, přes den se vyšplhají na 12 až 16 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě a ve Slezsku čerstvý 4 až 8 m/s, v nárazech až 15 m/s.

Na začátku příštího týdne bychom se měli dočkat většinou polojasna až oblačna s občasným deštěm či přeháňkami. Nejnižší noční teploty 4až 0 °C, ojediněle při vyjasnění až -3 °C, nejvyšší denní vystoupají k 10 až 15 °C, postupně až 18 °C.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu