ZMĚNIT MÍSTO

Předpověď počasí na nadcházející víkend s výhledem do dalšího týdne

09.05.2014

Během středečního odpoledne a večera jsme se dočkali na mnoha místech poměrně intenzivního deště, který přivítal například účastníky Brněnského majálesu. Během dneška již srážky nepokrývaly takovou část republiky a vyskytovaly se v podobě přeháněk. I teploty jsou poměrně příjemné a pohybují se v maximech atakujících 20 °C. O víkendu bychom se měli zpočátku připravit na více srážek, postupně srážky dostanou spíše přeháňkový charakter a objevit se může i sluníčko.

Dnes bude oblačno až zataženo, na východě zpočátku ještě až polojasno, postupně proměnlivá oblačnost. Zpočátku v Čechách a postupně na celém území se mohou vyskytovat místy přeháňky či ojedinělé bouřky. Denní maxima můžeme očekávat mezi 16 až 20 °C. Vítr bude foukat od západu až jihozápadu rychlostí 2 až 6 m/s, na horách s nárazy až 15 m/s, v bouřkách bude zesilovat.

V sobotu se dočkáme většinou polojasné oblohy s ojedinělými přeháňkami. Večer na západě Čech přibývání oblačnosti. V noci teplota vzduchu klesne na 10 až 6 °C, přes den se vyšplhá na 16 až 20 °C, na jihu Moravy až 22 °C. Vítr bude západní, později až jihozápadní a jeho rychlost bude 2 až 6 m/s, na východě k večeru zeslábne.

Neděle bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy, na východní polovině ještě zpočátku až polojasno. Počítat musíme postupně s občasným deštěm či přeháňkami na většině území a vyloučit se nadají ani bouřky, které jsou pravděpodobnější spíše na Moravě a ve Slezsku. Noční minima očekávejme v rozmezí od 11 do 7 °C, denní maxima pak 14 až 18 °C. Vítr bude mírný jižní až jihozápadní 2 až 6 m/s, v nárazech až 20 m/s.

Na začátku příštího týdne počítejme s oblačnou až zataženou oblohou, ze které budou vypadávat srážky v podobě přeháněk s ojedinělými bouřkami. Noční minima 8 až 4 °C, denní maxima 13 až 18 °C.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu