ZMĚNIT MÍSTO

Tornádo poškodilo v americkém městečku stovky domů

12.05.2014

Kansas City (USA) 11. května (ČTK) - Asi 300 domů poničilo tornádo, které v sobotu večer udeřilo na městečko Orrick v americkém státě Missouri. Při řádění živlu naštěstí nikdo neutrpěl zranění, uvedly dnes místní úřady.

Mezi poškozenými budovami je i místní škola a kostel. Na televizních záběrech byly podle agentury Reuters vidět domy s rozbitými střechami a interiéry, z jiných zbyly jen obvodní zdi. Větrná smršť také porážela stromy a převracela auta.

Policie byla informována o nebezpečí asi 15 minut před příchodem tornáda a celou tuto dobu nechala v ulicích vyzvánět poplašné sirény. "To poskytlo lidem čas, aby se dostali do úkrytů," vysvětlil podle Reuters představitel úřadů Collin Stosberg, proč nebyl nikdo z obyvatel zraněn.

Koncem dubna zasáhla bouřková vlna doprovázená ničivými tornády centrální a jižní části USA. Řádění živlu si tehdy vyžádalo smrt 35 lidí a způsobilo značné materiální škody, především ve státech Mississippi a Arkansas. Státy Florida a Alabama se kvůli prudkým bouřkám doprovázených lijáky potýkaly se záplavami.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu