ZMĚNIT MÍSTO

Předpověď počasí na konec pracovního týdne s výhledem na víkend

14.05.2014

Ve srovnání s koncem minulého týdne se nám mírně ochladilo a teploty už nestoupají k příjemným 20 °C. V neděli jsme se zejména na východní polovině území mohli setkat s deštěm, dnes již převažovaly přeháňky. Počasí tohoto týdne by mělo být relativně deštivé, a to platí nejvíce pro druhou polovinu týdne. I denní teploty se v závěru sníží i k 10 °C, což je pro toto období již podprůměrná hodnota.

Dnes se dočkáme polojasné až oblačné oblohy s místními přeháňkami. Během dne bude na východě území oblačnosti přibývat a přidá se také déšť. Noční minima poklesnou na 8 až 4 °C, denní maximální teploty očekávejme v rozmezí 12 až 16 °C. Vítr bude v Čechách mírný severozápadní 2 až 6 m/s, na Moravě, ve Slezsku a východních Čechách čerstvý severní až severozápadní 4 až 8 m/s s nárazy až 15 m/s.

Ve čtvrtek by mělo převládat oblačno až zataženo, na severozápadě Česka až polojasno. Počítat musíme také s deštěm, který se bude vyskytovat zejména na Moravě a ve Slezsku, postupně ale i ve východní polovině Čech. Na Moravě a ve Slezsku mohou být srážky dlouhotrvající a vydatné. Teploty v noci sestoupí na 7 až 3 °C, při vyjasnění jen okolo 1 °C, přes den budou na hodnotách mezi 8 až 12 °C, na západní polovině Čech až 14 °C. Severozápadní až severní vítr bude mít rychlost 4 až 8 m/s, na Moravě 6 až 10 m/s, v nárazech až 25 m/s.

O víkendu bude oblačno až zataženo s občasným deštěm, který se bude vyskytovat na celém území, postupně na přelomu týdne ustávání srážeka vyskytovat se budou spíše přeháňky, ojediněle i bouřky. Noční minima budou 9 až 4 °C, denní maxima pak v rozmezí 10 až 15 °C.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu