ZMĚNIT MÍSTO

Strakonicko zasáhla lokální bouřka, padaly kroupy

20.05.2014

Strakonice 19. května (ČTK) - Zhruba dvouhodinová lokální bouřka dnes odpoledne zasáhla Strakonicko. V okolí Volyně padaly velké kroupy. Podle informací z radaru na Strakonicku spadlo až 40 milimetrů vody, řekla ČTK Svatava Křivancová z Českého hydrometeorologického ústavu v Českých Budějovicích.

"Lokální bouřka se objevila především jihozápadně od Strakonic. Ale například ve Volyni prý padaly kroupy o velikosti švestek," řekla Křivancová. Podle ní se podobné jevy mohou opakovat i v úterý. I když Křivancová připustila, že to spíš bude zase jen ojediněle a hlavně ve vyšších polohách.

Lokální bouřka na Strakonicku pravděpodobně nezpůsobila žádnou rozsáhlejší materiální škodu. "Hasiči zasahovali jen na dvou místech, ale nešlo o nic výjimečného. Žádný nárůst výjezdů kvůli bouřce jsme nezaznamenali," řekla ČTK mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Dnešní teploty se v Jihočeském kraji pohybovaly skoro ve všech místech nad 20 stupňů a svítilo slunce. Podobné počasí by mělo v regionu být i v následujících dnech.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu