ZMĚNIT MÍSTO

V Ústeckém kraji se současným oteplením skončila topná sezona

22.05.2014

Ústí nad Labem 21. května (ČTK) - Největší dodavatelé tepla v Ústeckém kraji přerušili dodávky tepla, důvodem je současné výrazné oteplení. ČEZ Teplárenská tak učinila v úterý, komořanská United Energy zásobující Most a Litvínov dnes. Stalo se tak zhruba o 15 dní dříve než před rokem. ČTK to sdělili mluvčí obou společností.

Podle vyhlášky ministerstva průmyslu a obchodu topná sezona končí oficiálně až 31. května, pokud ale průměrná venkovní teplota vystoupí dva po sobě následující dny nad 13 stupňů a nelze očekávat její pokles, může být vytápění přerušeno či omezeno.

"V případě opětovného poklesu venkovních teplot jsme připraveni dodávky opět obnovit," uvedla mluvčí United Energy Miloslava Kučerová. Přerušování a opětovné obnovování dodávek v jarních měsících podle ní není ničím neobvyklým a i v minulosti reagovala teplárenská společnost na vývoj počasí a potřeby odběratelů.

"Provozní jednotky v Chomutově, Bílině, Teplicích a Ústí nad Labem odstavily ve svých lokalitách zásobování odběratelů teplem za účelem vytápění jejich objektů," řekl Ota Schnepp, mluvčí skupiny ČEZ pro severní Čechy, pod kterou spadá i společnost ČEZ Teplárenská. Podle Schneppa lze průměrné denní teploty nad 13 stupňů očekávat i v následujících dnech.

Loňská topná sezona byla vhledem k nepříznivým klimatickým podmínkám ukončena až v prvním červnovém týdnu.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu