ZMĚNIT MÍSTO

Středočeští hasiči vyjížděli kvůli bouřce k desítkám případů

24.05.2014

Praha (ČTK) - Středočeským hasičům kvůli bouřce, která v pátek odpoledne a v noci na dnešek postupovala přes celou republiku, výrazně přibylo výjezdů. Zasahovali u desítek událostí. Nejvíce problémů bylo hlášeno na Mělnicku, hodně výjezdů bylo i v okrese Praha-východ a na Kutnohorsku, sdělila dnes ČTK mluvčí krajských hasičů Lenka Kostková.

Od pátečních 15:00 do půlnoci hasiči vyjížděli k 70 případům, obvykle jich přitom za celý den řeší kolem 40. Většinou odstraňovali popadané stromy, zasahovali u ucpané kanalizace, čerpali vodu ze zatopených sklepů a garáží nebo likvidovali tvořící se laguny.

Nejvíce zásahů, 21, bylo zaznamenáno na Mělnicku. V místní části Všetat Přívory například voda s bahnem vytopila celý dům a hasiči nařídili jeho evakuaci.

Stromy spadlé na silnici hasiči odstraňovali v Brandýse nad Labem a Líbeznici u Prahy. K ucpaným kanálům, kvůli nimž natekla voda do sklepů, vyjížděli do Hořovic na Berounsku nebo Klecan a Měšic u Prahy. V Hovorčovicích u Prahy odčerpávali lagunu před rodinným domem.

V Roztokách u Prahy blesk uhodil do rodinného domu a způsobil požár v půdním prostoru. Poškodil ale jen expanzní nádrž za 2000 korun.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu