ZMĚNIT MÍSTO

Předpověď počasí na následující tři dny s výhledem na víkend

27.05.2014

Po víkendovém ochlazení, které bylo na většině území republiky citelné a doprovázené lijáky i bouřkami, jsme se včera dočkali zejména na východní polovině opět poměrně intenzivních srážek a bouřkové aktivity, kdy šestihodinové srážkové úhrny překračovaly na některých stanicích i 60 mm a nebylo možné vyloučit ani kroupy. V následujících dnech bychom měli počítat s poměrně velkou oblačností doprovázenou deštěm, přeháňkami a bouřkami a teploty ještě slabě poklesnou.

Včera, 26. května 2014 v 18 UTC, bylo nad Českem převážně oblačno, na východě se vyskytovaly přeháňky a bouřky. Teplota vzduchu se pohybovala v rozmezí od 16 do 20 °C. Vítr byl na východní polovině většinou slabý proměnlivý či severovýchodní s rychlostí do 4 m/s, na západě mírný severovýchodní až východní 2 až 6 m/s, v bouřkách docházelo k přechodnému zesilování.

Aktuálně se jihovýchodně až jižně od nás nachází čára instability, na níž vznikají během odpoledních hodin poměrně silné konvekční procesy, vedoucí k bouřkové činnosti a jsou výrazné i na snímcích z meteorologických družic. Naše území spadá pod oblast nižšího tlaku vzduchu a během následujících dnů by se měla severně od nás zdržovat přízemní čára studené fronty, která by měla území Česka přecházet během čtvrtka. Nalézat se taktéž budeme v relativně chladném a vlhkém severním až severovýchodním proudění.

Úterý bude ve znamení oblačné až zatažené oblohy, na východě ještě zpočátku i polojasno. Na celém území se mohou vyskytovat přeháňky, místy i bouřky, které mohou být doprovázeny i intenzivními srážkami a je na ně vydána i výstraha ČHMÚ. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 19 až 23 °C, na jihovýchodě až 25 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr povane rychlostí 2 až 6 m/s. Od západu se postupně bude měnit na západní. K večeru postupně na východě území zeslábne. V bouřkách bude přechodně zesilovat.

Ve středu se dočkáme oblačné až zatažené oblohy, na východě až polojasno. Vyskytovat se budou i přeháňky nebo déšť a ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty poklesnou na 15 až 11 °C, ty nejvyšší denní budou v rozmezí od 17 do 21 °C, na západě jen okolo 15 °C. Vítr bude mírný jihozápadní až západní 2 až 6 m/s. V bouřkách bude přechodně zesilovat.

Čtvrteční počasí by mělo být oblačné až zatažené s deštěm či přeháňkami, ojediněle se může na jihovýchodě vyskytnout i bouřka. Večer budou srážky ustávat a oblačnost se bude protrhávat. Noční minima očekávejme 12 až 8 °C, maximální teploty přes den budou 14 až 18 °C, na západě okolo 12 °C. Severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s bude postupně slábnout.

O víkendu bude polojasno až oblačno s místními přeháňkami, postupně ojediněle i bouřky. Noční minima jsou nejpravděpodobnější v intervalu 8 až 3 °C, denní maxima v pátek 14 až 19 °C a postupně budou stoupat.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu