ZMĚNIT MÍSTO

Předpověď počasí na nadcházející víkend s výhledem do dalšího týdne

14.06.2014

Po parných dnech, které jsme zažívali v předchozích dnech a kdy teploty lámaly historické rekordy, jsme se konečně dočkali pro mnohé touženého ochlazení a zmírnění veder, které nám přinesla zvlněná studená fronta. I tak ale zůstávají teploty vzduchu na relativně příjemných teplotách. V následujících dnech se dočkáme poměrně pěkného počasí s denními maximy do 26 °C, které ještě slabě poklesnou. Postupně by také mělo ubývat oblačnosti a srážky se budou vyskytovat jen v podobě ojedinělých přeháněk.

Po přechodu zmíněné zvlněné studené frontu se k nám přechodně od severozápadu rozšiřuje výběžek vyššího tlaku vzduchu. Během soboty jej však přeruší od severu postupující studená fronta, za kterou se opět dočkáme hřebene vyššího tlaku vzduchu od západu až severozápadu.

sobotu se dočkáme většinou polojasné až oblačné oblohy, místy se budou vyskytovat přeháňky a ojediněle i bouřky. K večeru očekávejme ustávání srážek a rozpouštění oblačnosti. V noci teplota vzduchu poklesne na 13 až 9 °C, přes den se vyšplhá na 18 až 22 °C. Vítr bude vanout od severozápadu rychlostí 2 až 6 m/s.

Neděle bude ve znamení skoro jasné až polojasné oblohy, přechodně až oblačno s ojedinělými přeháňkami. Noční minima očekávejme v rozmezí od 11 do 7 °C, denní maxima pak 18 až 22 °C. Vítr bude mírný severozápadní 2 až 6 m/s, během dne se bude měnit postupně na severovýchodní.

Na začátku příštího týdne počítejme polojasnou oblohou, ze které budou vypadávat srážky v podobě ojedinělých přeháněk. Noční minima 13 až 8 °C, denní maxima 20 až 25 °C.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu