ZMĚNIT MÍSTO

Předpověď počasí na tento pracovní týden s výhledem na víkend

17.06.2014

Počasí se nám chce chvíli ukázat i ve své mírnější podobě, kdy jsou teploty vzduchu na většině území jen slabě nad 20 °C a srážky se vyskytují pouze v podobě občasných přeháněk. Jen Slunce je většinou zahalené oblačností. V následujících dnech by z pohledu srážek k výrazné změně dojít nemělo, ale slunečního svitu bychom se mohli dočkat o něco více a maximální teploty budou stoupat až k hodnotám okolo letních 25 °C.

Včera, 16. června 2014 v 18 UTC, převládalo nad Českou republikou převážně oblačno, na východě až polojasno. Srážky se téměř nevyskytovaly. Teploty se pohybovaly v rozmezí od 16 do 20 °C a vítr byl většinou slabý proměnlivý nebo severní, do 4 m/s.

Aktuálně se nacházíme pod vlivem relativně chladnějšího severního proudění, které přináší čelo tlakové výše se středem v oblasti Irska. Z této výše k nám bude zasahovat hřeben vyššího tlaku vzduchu, který bude působit rozpad frontálního systému postupujícího uprostřed týdne ze severu. Ze stejného směru by se k nám měla dostat slábnoucí studená fronta na přelomu pracovního týdne a víkendu.

V úterý bude oblačno až zataženo, na východní polovině i polojasno. V Čechách by se měly vyskytovat místy přeháňky s ojedinělými bouřkami, na východě většinou beze srážek. Teploty se přes den dostanou k 18 až 22 °C, na jihovýchodě a jihu Moravy až 25 °C. Vítr bude zpočátku slabý proměnlivý či severovýchodní až severní rychlostí do 4 m/s, přes den na východě území mírný severovýchodní 2 až 6 m/s. V bouřkách přechodně může zesílit.

Ve středu se dočkáme zpočátku skoro jasné oblohy, během dne proměnlivá oblačnost, která se bude k večeru rozpadat. Ojediněle se vyskytnou i přeháňky, lokalizované spíše v horských oblastech. Noční minima poklesnou na 12 až 8 °C, denní maximální teploty očekávejme v rozmezí 21 až 25 °C. Vítr bude zpočátku slabý proměnlivý nebo severovýchodní do 4 m/s, postupně na východě mírný rychlostí 1 až 5 m/s.

Ve čtvrtek by mělo převládat polojasno, zpočátku ještě až skoro jasno a vyskytovat se mohou i ojedinělé přeháňky. Teploty v noci sestoupí na 10 až 6 °C, přes den budou na hodnotách mezi 22 až 26 °C. Vítr bude jen slabý severní až severozápadní do 4 m/s.

O víkendu bude převážně oblačno až polojasno s místními přeháňkami či deštěm, spíše v první polovině, ojediněle i bouřky. Noční minima budou zpočátku mezi 13 až 8 °C, denní maxima pak v rozmezí 18 až 23 °C.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu