ZMĚNIT MÍSTO

Ředitelství poptává meteorologický systém pro zimní údržbu silnic

22.06.2014

Praha 20. června (ČTK) - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vypsalo výběrové řízení na vytvoření systému, který bude shromažďovat meteorologické údaje pro potřeby odklízení sněhu a další zimní údržbu. Hodnotu zakázky na jeho vznik a čtyřletý provoz odhadlo ŘSD na 160 milionů korun. V tiskové zprávě to dnes uvedla státní příspěvková organizace s tím, že nový systém přinese úspory při údržbě komunikací.

"Současný meteorologický systém byl vytvořen v roce 2006 a dnes už nesplňuje naše technické ani funkční požadavky na moderní informační systém," řekl generální ředitel ŘSD Jan Kubiš. Přínosem aplikace má být shromažďování meteorologických údajů a předpověď stavu vozovek, aby mohly pluhy a sypače vyjet do terénu včas. Dále má podle ŘSD dokázat zefektivnit kontrolu vykázaných prací a odhalit tak případné nesrovnalosti ve fakturách za zimní údržbu.

Ředitelství silnic a dálnic vlastními silami udržuje dálniční síť a rychlostní silnice. Správce části silnic prvních tříd vybírá od loňského roku nově přímo ministerstvo dopravy a u zbylých oblastí vypisují zakázky na zimní údržbu jednotlivé krajské příspěvkové organizace - takzvané Správy a údržby silnic (SÚS). Za údržbu sítě silnic druhých a třetích tříd odpovídají kraje.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu