ZMĚNIT MÍSTO

Koupaliště na východě Čech o prvním prázdninovém víkendu nelákala

29.06.2014

Hradec Králové 29. června (ČTK) - Koupaliště na východě Čech během prvního prázdninového víkendu příliš zájemců o vodní radovánky nepřilákala. Například na koupaliště Flošna v Hradci Králové dorazily pouze desítky lidí, ostatní odradilo podmračené počasí. V anketě mezi provozovateli koupališť v hradeckém a Pardubickém kraji to dnes zjistila ČTK.

"Ten zájem byl úplně minimální, ačkoliv je poměrně teplo, tak ta zatažená obloha lidi ke koupání neláká. Možná ten první prázdninový den, tedy v pátek po vysvědčení byla návštěvnost slušná, ale teď je to opravdu špatné," řekl dnes vedoucí koupaliště Flošna Jan Konvalinka.

Obdobná situace je také na koupalištích v Lodíně na Královéhradecku či na Kníže v Jičíně. "V pátek jsme udělali pro školáky akci za vysvědčení vstup zdarma, ale využilo to jen pár lidí. V sobotu a dnes je návštěvnost ještě slabší. Všechno závisí na počasí," řekl správce jičínského koupaliště Miroslav Petržilka.

Pouze jednotlivci zamířili během dneška také na koupaliště v Litomyšli. "Do dnešních 14:00 hodin dorazilo kolem 15 lidí, myslím, že zájem o koupání by byl, ale lidi odradila ta zatažená obloha," potvrdila ČTK pracovnice litomyšlského koupaliště.

Oblačno až zataženo by mělo být na východě Čech i v pondělí, kdy nejvyšší teploty vystoupají na 20 stupňů Celsia. V úterý má být skoro jasno až polojasno, denní teploty dosáhnou 23 stupňů Celsia. Ve středu podle meteorologů bude polojasno, odpoledne však začne přibývat oblačnosti a místy se objeví přeháňky či bouřky.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu