ZMĚNIT MÍSTO

Bouře Arthur zesílila v hurikán, blíží se k Severní Karolíně

03.07.2014

Miami 3. července (ČTK) - Tropická bouře Arthur zesílila a stala se prvním atlantským hurikánem letošní sezony. Na východním pobřeží Severní Karolíny byla dnes zahájena evakuace ostrova Hatteras a počítá se s tím, že bouře naruší plánované oslavy Dne nezávislosti.

Vichr má nyní rychlost 120 kilometrů v hodině a bude zřejmě ještě sílit. Varování pro pobřežní oblasti Severní Karolíny bylo rozšířeno od pobřežního Surf City po hranici s Virginií.

Centrum bouře je nyní jižně od ostrova Hatteras a míří na sever. Haterras je oblíbeným výletním místem a úřady už dnes zahájily evakuaci návštěvníků a vyzvaly také místní občany, aby odjeli. Na ostrovy Hatteras a Ocracoke se už k oslavám svátku sjelo na 200.000 lidí.

Někteří z asi 4000 občanů Hatterasu ale odmítají odjet. "Za 41 let, co tady žijeme, jsme odešli jenom kvůli dvěma bouřím," sdělila agentuře Reuters učitelka v důchodu Elizabeth Mullenová. S manželem prý na ostrově přečkali několik desítek předchozích bouří

Na pobřeží Severní Karolíny se už začaly zavírat kampy, majáky i pláže. Majitelé některých hotelů obvolávají lidi, kteří si zamluvili pokoje, aby své plány změnili.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu