ZMĚNIT MÍSTO

Začátek festivalu bude horký, ale pak přijde mírné ochlazení

03.07.2014

Karlovy Vary 3. července (ČTK) - Velmi horký bude začátek letošního ročníku filmového festivalu v Karlových Varech. Teploty v pátek mají šplhat až k 30 stupňům, ale už večer by mohlo přijít do festivalového města mírné ochlazení a možná i srážky, řekl ČTK pozorovatel Českého hydrometeorologického ústavu Rudolf Kovařík. Ve středu ale v noci dokonce mrzlo.

"V pátek večer by měla přejít studená fronta. Ale moc se neochladí, teploty v sobotu a neděli by mohly být okolo 19 až 24 stupňů Celsia," odhadl Kovařík.

Na počátku července bývá v Karlových Varech velmi různorodé počasí. Loni počasí festivalu přálo, teploty se pohybovaly do příjemných 25 stupňů. Před třemi roky ale Karlovy Vary zasáhla bouřka, která vyplavila stanové městečko.

"Ve středu ráno teploty klesly na horách pod nulu. V Šindelové bylo u země minus 0,5, v Jelení v Krušných horách dokonce dva stupně pod nulou u země," uvedl Kovařík.

Zatímco začátek července by měl být spíše teplejší, zbytek července by měl být srážkové vydatnější, a částečně by tak mohl doplnit nedostatek vody, který kraj od začátku roku trápí.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu