ZMĚNIT MÍSTO

Silný vítr vyvracel na Děčínsku stromy, déšť zatopil viadukt

08.07.2014

Děčín 8. července (ČTK) - Silná bouřka zasáhla dnes odpoledne Děčínsko. Hasiči vyjížděli k 29 zásahům. Většinou šlo o popadané stromy, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Bouřka zkomplikovala také dopravu na železnici.

"V jednom případě byl ohlášen srolovaný plech ze střechy domu v Ovocné ulici v Děčíně - Rozbělesech," řekl ČTK Marvan. Přívalový déšť zatopil viadukt v děčínské čtvrti Podmokly, hasiči odtud čerpali asi 30 centimetrů vody. Stromy zablokovaly silnice nejen v Děčíně, ale například i u Starých Křečan nebo v Rumburku.Pravděpodobně po úderu blesku hořela trafostanice ve čtvrti Boletice.

ČEZ eviduje v souvislosti s bouřkou poruchy na vysokém i nízkém napětí, řekla ČTK mluvčí ČEZ pro severní Čechy Soňa Holingerová. Do vedení podle ní padaly stromy, případně udeřil blesk. "V současné době intenzivně pracujeme na odstranění poruch v Horním, Dolním a Prostředním Žlebu, dále v Merbolticích na Českolipsku, v části Stráže pod Ralskem. Většinu poruch na vedení vysokého napětí se nám podařilo zhruba do půl hodiny opravit," řekla ČTK Holingerová.

Bouřka zkomplikovala na Děčínsku také dopravu na železnici. "Osobní vlak zůstal stát před nakloněným stromem v úseku Rumburk - Šluknov," řekla ČTK mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. Cestující museli asi 40 minut čekat než překážku pracovníci drah odstranili. Strom spadl na trať mezi stanicí Děčín východ a Boletice. Také v tomto případě musely České dráhy omezit osobní dopravu na uvedeném úseku.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu