ZMĚNIT MÍSTO

Na východě USA zemřeli za noční bouře čtyři lidé

09.07.2014

Washington 9. července (ČTK) - Nejméně čtyři lidé zemřeli během silné bouře, která se v noci na dnešek přehnala na severovýchodě Spojených států. Přírodní živel vyvracel stromy a ničil budovy. Po jeho řádění navíc zůstalo v noci téměř 500.000 domů bez proudu, hlavně ve státech New York a Pensylvánie.

"Naše myšlenky jsou s rodinami, které dnešní bouře poznamenala. Vyšleme na místo průzkumníky, kteří určí rozsah škody," citoval server listu USA Today vyjádření úřadů ve městě Syrakusy ve státě New York.

Všechna čtyři úmrtí nastala poté, co silný vichr zničil obytné domy. Tři z těchto osob, dvě z nich byly matka s dcerou, zemřely ve Smithfieldu ve státě New York. V Marylandu zemřel jeden chlapec a osm dalších dětí mladších patnácti let bylo zraněno, když se před silným vichrem chtěly ukrýt v přístřešku ze dřeva. 

Východní pobřeží bičoval od čtvrtka hurikán Arthur, který v sobotu zeslábl ze síly hurikánu a jeho intenzita dál polevovala. Arthur byl prvním hurikánem na východě USA od října 2012, kdy superbouře Sandy poničila New York a New Jersey. Způsobila tam škody odhadem za 70 miliard dolarů (asi 1,4 bilionu Kč).

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu