ZMĚNIT MÍSTO

Po víkendových vedrech přijdou počátkem příštího týdne bouřky

20.07.2014

Praha 20. července (ČTK) - Po víkendových vedrech přijdou počátkem příštího týdne silné bouřky. Od pondělního rána do úterního večera budou přecházet přes území Česka od západu na východ. Dnes budou ještě nejvyšší denní teploty překračovat 31 stupňů Celsia, na východě republiky vydrží vedra i v pondělí. Horké počasí ukončí studená fronta, s kterou přijdou od západu bouřky. Uvedl to v aktuální výstraze Český hydrometeorologický ústav.

Bouřky můžou být provázeny přívalovými dešti, kdy může napršet až 70 litrů na metr čtvereční, krátkodobě mohou stoupnout hladiny toků. Objevit se mohou také kroupy a silný vítr. "Bouřková činnost bude pokračovat i v noci na úterý a během úterý bude od severozápadu zvolna slábnout," uvedli meteorologové.

Na severovýchodě Čech, na Moravě a ve Slezsku čekají bouřky od pondělního odpoledne do úterního večera. Bouřky tam budou postupovat od jihu.

Kromě vyhlášení výstrahy před bouřkami meteorologové také prodloužili varování před vysokými teplotami v Královéhradeckém a Pardubickém kraji až do pondělního večera. Právě na severovýchodě Čech, Moravě a Slezsku by měla horka trvat déle, kdežto pro většinu Čech určili meteorologové konec výstrahy na dnešní večer.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu