ZMĚNIT MÍSTO

V Praze bylo 34 stupňů, na koupalištích nebylo k hnutí

20.07.2014

Praha 20. července (ČTK) - Průměr nejvyšších denních teplot odpoledne v Praze dosahoval zhruba 34 stupňů, o stupeň více než v sobotu. Projevilo se to na koupalištích, kde lidé u vstupů stály fronty a kolem bazénů a nádrží byla hlava na hlavě. Podle pracovníků některých koupališť se jednalo o první opravdu silný víkend, co se týče počtu návštěvníků.

V sobotu podle meteorologů dosahovaly průměrné maximální teploty v Praze asi 33 stupňů a dnes postupně šplhaly ještě o stupeň výše. Tisíce Pražanů proto vyrazily za koupáním. "Sobota byla prvním silným dnem sezony a dnešek je ještě lepší," pochvalovali si návštěvnost třeba pracovníci koupaliště Džbán na Praze 6.

Kolem pražských bazénů a nádrží byla odpoledne jedna deka a osuška vedle druhé a u vstupů přitom pořád stály fronty, například u plaveckého stadionu v Podolí. Plno bylo odpoledne i na koupališti Petynka ve Střešovicích, které na svém webu hlásilo téměř 1600 návštěvníků.

V příštích dnech ale počasí koupání zřejmě přát nebude. Po víkendových vedrech totiž přijde na počátku nového týdne studená fronta, která sebou přinese silné bouřky

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu