ZMĚNIT MÍSTO

Hasiče zaměstnaly požáry polí s vysokou škodou, pak přišly bouře

21.07.2014

Brno 21. července (ČTK) - Škodu čtyři miliony korun způsobil dnešní požár kombajnu a obilí u Staroviček na Břeclavsku. Jihomoravští hasiči dnes vyjížděli celkem k sedmi požárům polí a lesů, odpoledne pak přišla vlna silných bouřek a vynutila si zásahy u spadaných stromů i zatopených silnic a sklepů.

Kombajn u Staroviček začal hořet po poledni kvůli technické závadě. "Následkem požáru se uvolnilo kolo kombajnu a samovolně se valilo polem po svahu dolů a zapalovalo další obilí," popsal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Hasiči museli vyhlásit druhý stupeň poplachu, stejně jako o něco později kvůli požáru obilí u Kelčan na Hodonínsku.

Přibližně od 15:00 přibylo kvůli bouřkám a silnému větru výjezdů ke spadaným stromům na silnicích. Hasiči museli zasahovat například v Boskovicích a Křetíně na Blanensku, Veverské Bítýšce, Úsuší a Deblíně na Brněnsku, stejně jako v krajském městě v Dobrovského ulici.

V Kuřimi na Brněnsku hasiči po bouřce vyčistili ucpanou propusť, protože hrozilo zatopení čerpací stanice zemního plynu. Vodu ze sklepů čerpali v Tyršově ulici v Kuřimi, v Rohatci na Hodonínsku a Rajhradě na Brněnsku. Laguny na silnicích se vytvořily třeba v Mutěnicích na Hodonínsku a Vranovicích na Brněnsku.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu