ZMĚNIT MÍSTO

Česko zasáhly bouřky, na Liberecku napršelo 36 mm za hodinu

31.07.2014

Praha 30. července (ČTK) - Česko odpoledne zasáhly bouřky, místy velmi intenzivní. Na severu Libereckého kraje na meteorologické stanici Nové Město pod Smrkem napršelo skoro 36 milimetrů, tedy skoro 36 litrů vody na metr čtvereční za jednu hodinu, uvedl odpoledne Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Předpokládá, že celkový srážkový úhrn tam překročí 50 milimetrů. V aktuální výstraze varuje, že v příštích hodinách budou velmi silné bouřky s přívalovými srážkami v Pardubickém, Královéhradeckém a Libereckém kraji.

"Zejména v oblasti Orlických hor se vyskytují velmi silné bouřky, při kterých spadne ojediněle kolem 50 milimetrů za jednu až tři hodiny," uvedl vpodvečer ČHMÚ. V oblastech zasažených přívalovými srážkami lze podle něj očekávat rychlé rozvodnění malých toků, potoků a jindy suchých koryt, zatopení níže položených míst a sklepů a podemletí komunikací.
Meteorologové už dnes dopoledne varovali před silnými bouřkami ve většině krajů. Bouřky by se podle předpovědi měly vyskytovat postupně od západu k východu od dnešního odpoledne do čtvrtečního večera.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu