ZMĚNIT MÍSTO

Jihozápadní Francii ohrožují ničivé bouře

01.08.2014

Toulouse (Francie) 1. srpna (ČTK) - Francouzské úřady varují obyvatele a návštěvníky jihozápadní Francie, že oblasti podél Pyrenejí od Středozemního moři až k Atlantskému oceánu budou dnes odpoledne a večer sužovat silné bouře s ničivou silou. Uvedla to francouzská média.

"Tyto bouřky budou místy velmi prudké. Budou provázeny četnými blesky a silnými vichry a lijáky. Místy bude hrozit i krupobití. Poryvy větru mohou místy dosahovat 80 až 100 kilometrů v hodině," uvedla místní meteorologická služba. Bouřky mají doprovázet deště s hodinovým úhrnem srážek 40 až 60 milimetrů, tedy 40 až 60 litrů vody na metr čtvereční.
Úřady vyhlásily pohotovost v devíti departementech: Ariege, Aude, Haute-Garonne, Gers, Pyrénées-Atlantiques, Hautes-Pyrénées, Pyrénées-Orientales, Tarn a Tarn-et-Garonne. Zvýšená pohotovost platí také pro Andorrské knížectví, které leží ve východních Pyrenejích na hranici Francie a Španělska a je oblíbeným turistickým cílem.
Meteorologická služba Méteo-France předpovídá, že ničivé bouře začnou kolem 14:00 SELČ a měly by ustat kolem 23:00 SELČ.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu