ZMĚNIT MÍSTO

V obci Svratka vyhlásili 3. stupeň povodňové aktivity

03.08.2014

Svratka (Žďársko) 3. srpna (ČTK) - V obci Svratka na Žďársku vyhlásili 3. stupeň povodňové aktivity. Po přívalovém dešti tam voda zaplavila několik domů. Nikdo nemusel být evakuován. Voda z řeky vystoupila až po úroveň oken zhruba 15 domů.

Rozvodněný potok odřízl chatovou oblast Kuroslepy na Třebíčsku. Hasiči tam evakuovali dva dospělé a dvě děti, řekla mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová. Problémy po přívalových deštích a bouřkách mají také v dalších částech regionu.
Například v obci Herálec hrozí vylití rybníka. Dopravu komplikuje situace u Bohdanova, Lhotic nebo Mladoňovic, kde na komunikacích stojí velké množství vody. "V chatové oblasti Kuroslepy zůstala řada lidí, kteří si nepřáli být evakuováni. Hasiči je proto aspoň poučili o tom, jak mají postupovat, kdyby se situace ještě zhoršila," uvedla Musilová.
Mluvčí dále uvedla, že v Pozovicích se odpoledne rozlil místní potok a voda se dostala do některých domů. V Suché zase způsobila komplikace voda z okolních polí, která natekla do obce. "Na místo jsme vyslali čtyři naše jednotky, hasiči především odčerpávají vodu ze zasažených objektů," uvedla Musilová.
Vysočinu zasáhla vlna bouřek a přívalových dešťů od dnešního poledne. V největší míře se to týká Havlíčkobrodska a Žďárska. Podle předpovědi meteorologů může v některých místech spadnout až 50 milimetrů vody a nedají se vyloučit ani kroupy.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu