ZMĚNIT MÍSTO

Hladiny řek v Pardubickém kraji se vrátily na obvyklou úroveň

04.08.2014

Pardubice 4. srpna (ČTK) - Hladiny řek v Pardubickém kraji, které se v neděli po silných deštích prudce zvýšily, se vrátily na obvyklou úroveň. Vyplývá to z dnešních informací státního podniku Povodí Labe. Nejvážnější byla situace na Chrudimsku.

Dramatická situace nastala v povodí Krounky, kde v pramenní oblasti byly ve stanici Svratouch zaznamenány neobvykle vysoké srážky 77,9 milimetru za tři hodiny. Hladina Krounky za 3,5 hodiny ve stanici Otradov dosáhla druhého povodňového stupně, rychle se však snižovala a nyní již povodňové varování neplatí. Povodňová vlna postupovala níže po toku a rychle se začala projevovat v Novohradce, která v Luži přesáhla v neděli v 19:00 nejvyšší třetí povodňový stupeň. O půlnoci se vrátila na obvyklou úroveň. Na níže položených místech řeka přechodně v noci dosáhla první stupeň v Úhřeticích, odvolán byl v 5:30.
Lokálně se rozvodnila říčka Čermná v Horní Čermné na Orlickoústecku, starostka vyhlásila po zasedání povodňové komise druhý stupeň povodňové aktivity. Dobrovolní hasiči odstranili na poldru v Nepomukách kmeny a větve u výpusti. V Horní Čermné byly strženy dvě lávky, aby je neutrhl proud a nezatarasily potok.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu