ZMĚNIT MÍSTO

Bouřka na Semilsku vytopila sklepy a polámala stromy

10.08.2014

Jilemnice (Semilsko) 10. srpna (ČTK) - Semilskem se dnes v podvečer prohnala silná bouřka, přívalový déšť zaplavil několik domů. ČTK to řekl operační důstojník krajských hasičů.

"Evidujeme 12 výjezdů, největší problémy byly v Lomnici nad Popelkou a Jilemnici. Zasahujeme u ucpané kanalizace, popadaných stromů a čerpáme vodu z několika sklepů," řekl ČTK s tím, že krátkou bouřku provázel přívalový déšť a silný vítr.
Severozápadu Čech hrozí od dnešního večera silné bouřky, od pondělního odpoledne se objeví na Vysočině a na Moravě, varují meteorologové.
Aktuální výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) platí od dnešních 20:00 do pondělních 04:00 pro Karlovarský, Plzeňský, Liberecký a Ústecký kraj. Od pondělí 11:00 do 23:00 téhož dne se vztahuje na kraje Vysočina, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský.
Meteorologové varují před silným nárazovým větrem a upozorňují na to, že v oblastech zasažených přívalovými srážkami lze očekávat rychlé rozvodnění malých potoků a například i zatopení sklepů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu