ZMĚNIT MÍSTO

Bouře Halong si v Japonsku vyžádala deset mrtvých, 86 zraněných

11.08.2014

Tokio 11. srpna (ČTK) - Počet obětí tropické bouře Halong v Japonsku vzrostl na deset. Bouře, která se přehnala přes souostroví v neděli, si rovněž vyžádala 86 zraněných. Dva lidé se stále pohřešují. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na japonský tisk.

Tajfun Halong, který při přechodu přes Japonsko zeslábl na tropickou bouři, již ostrovy opustil a zamířil severně k východnímu pobřeží Ruska. Podle japonských úřadů ale stále na severu Japonska hrozí povodně a sesuvy půdy.
Živel si o víkendu vynutil v Japonsku preventivní evakuaci asi 1,2 milionu lidí. Postiženo bylo sedm provincií, včetně těch na hlavním japonském ostrově Honšú, kde leží i metropole Tokio. Během soboty a neděle bylo odvoláno na 800 letů a narušen byl i provoz vysokorychlostních vlaků.
Zatímco televize NHK informovala o nejméně dvou mrtvých a 86 zraněných v důsledku tajfunu, deník Nikkei napsal, že nehody způsobené nepřízní počasí mají na svědomí deset obětí. Je mezi nimi Íránec, jehož tělo bylo nalezeno v prefektuře Ibaraki severně od Tokia, tři ženy v oblastech Sakai, Himedži a Takamacu a dalších šest lidí.
Pobřežní stráž nadále s pomocí vrtulníků a lodi pátrá po surfařovi, který byl nahlášen v neděli jako nezvěstný v prefektuře Wakajama. Další osoba se pohřešuje v Kjótu.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu