ZMĚNIT MÍSTO

Vestec na Nymbursku má novou kanalizaci za 23 mil. Kč

16.08.2014

Veltrusy (Nymbursko) 15. srpna (ČTK) - Obec Vestec na Nymbursku dnes oficiálně dokončila práce na nové kanalizaci za 23 milionů korun. Většina nákladů uhradila dotace z evropských fondů, na financování se podílel také stát a obec. Vestec často postihují záplavy a nová kanalizace by měla situaci v případě povodní zlepšit.

Stavba tlakové kanalizace ve Vestci trvala asi 14 měsíců. "Kanalizaci jsme museli postavit, protože naše vesnice je často postihovaná záplavami. Navíc hodně domovních odpadů končilo v řece," řekl ČTK starosta Jaroslav Janata. Podle něj v době povodní měly problémy i nezaplavené domy, protože do odpadních septiků stoupala spodní voda, která pak znečišťovala studny.
"Teď je u každého domu plastová nádoba zakopaná v zemi a v ní je čerpadlo, které se pomocí plováků sepne v určitém bodu," vysvětlil starosta.
Loni při povodních muselo být evakuováno všech asi 300 obyvatel Vestce. Od té doby se opravila hráz u řeky Mrliny, která byla v havarijním stavu. Podle starosty obci stále chybí suchý poldr, která by mohl zabránit vniknutí velké vody do Vestce a okolních obcí.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu