ZMĚNIT MÍSTO

Kodaň a jihošvédské Malmö postihly bleskové povodně

01.09.2014

Stockholm/Kodaň 31. srpna (ČTK) - Dánsko a jih Švédska se potýká s následky nočních prudkých lijáků, které vyvolaly bleskové povodně. Problémy hlásí železniční i silniční doprava. Mezi nejhůře postižené oblasti patří Kodaň a jihošvédské Malmö, které odděluje průliv Öresund.

V Malmö, které je třetím největším městem Švédska, uvízly v zatopeném podjezdu dva autobusy i s cestujícími, které museli evakuovat záchranáři. Policie v Malmö varovala řidiče, aby dnes vůbec nevyjížděli, pokud to není nezbytně nutné. V zatopených podjezdech totiž uvízla vedle zmíněných autobusů i řada aut, ze kterých museli záchranáři vyprošťovat pasažéry.
Dopravní společnost Skaanetrafiken oznámila, že kvůli zatopeným komunikacím pozastavila v Malmö své služby. Potíže má i příměstská doprava v kraji: některé vlakové spoje vůbec nevyjely, další zase nabraly velká zpoždění. Malmö se také potýká s výpadky proudu.
Povodně postihly i Kodaň, kde je uzavřena řada silnic. Také policie v dánské metropoli vyzvala řidiče, aby dnes nechali své vozy odstavené. Záchranáři museli odčerpávat vodu z více než 200 sklepů.

Plná verze webu Slunečno.cz

Provozovatel a kontakt

e-Privacy & GDPR

Hodnocení spokojenosti

Sdílejte Slunečno


m.Slunecno.cz

© 2010 - 2024
EVALUATE DYNAMICS s.r.o.
a dodavatelé obsahu